Letní vysoké teploty v nás vyvolávají potřebu se zchladit. Jenže koupaliště jsou třeba příliš daleko (nebo příliš drahá), a proto hledáme jinou alternativu toho, jak se můžeme osvěžit. Jednou z možností je koupě nafukovacího bazénu, který nezasahuje nijak do země čili jeho sezónní používání nezpůsobí žádné „škody”. Jenže jak ho postavit?

Vyberte si velikost

Než vůbec začnete přemýšlet nad tím, jak postavit nafukovací bazén, měli byste si rozmyslet, jakou velikost vlastně chcete. Nafukovací bazény totiž existují v řadě rozměrů (od těch nejmenších dětských až po ty větší a prostornější). 

Rozhodující v tomto případě bude to, kolik lidí bude bazén využívat, případně kolik je členů rodiny, jež jsou potenciálními pravidelnými návštěvníky bazénu. 

Volba stanoviště jako další krok na seznamu

Teprve po výběru nafukovacího bazénu přichází na řadu otázka, jak vlastně postavit nafukovací bazén na své zahradě. Než ho vůbec vybalíte z krabice a začnete nafukovat, je nutné najít ideální stanoviště. Hledáme spíše vodorovnou polohu, případně místo, které bychom do vodorovné polohy dostali tím, že trochu zeminy odkopeme (nebo zarovnáme pomocí písku či kompaktní zeminy). Případně je vhodné trávu posekat sekačkou.

Po výběru ideálního stanoviště na vybrané místo položíme podklad, aby nedošlo k poškození bazénu. Tím může být třeba kus starého koberce nebo speciální podložka. 

Je čas na nafukování

Na podložku poté bazén rozprostřeme a začneme nafukovat. Po ruce máme i další komponenty, které k bazénu přísluší - filtraci, hadice nebo stahovací kroužky. Po nafouknutí a kontrole toho, že je bazén opravdu pevný, se snažíme vyrovnat dno, abychom zde měli co nejméně záhybů. 

A když máme takto nachystáno, můžeme začít s napouštěním. Nejdříve stačí pár centimetrů, po následné kontrole a ujištění, že je všechno v pořádku, pokračujeme dál. 

V konečné fázi připojujeme filtraci, případně čerpadla.

 

Zpět na přehled článků
Načítám