Jóga i návštěva fitness centra jsou dnes na programu dne nejednoho člověka. Důvod je prostý – lidé se chtějí cítit ve svém těle dobře a zároveň chtějí, aby se svou postavou mohli chlubit. Dříve než se vydáte na plánovanou lekci, vyberte si adekvátní a odpovídající oblečení. Bez oblečení na jógu a fitness bude pohyb obtížnější a nebude takovým požitkem, jakým by bezesporu mohl být.

Začíná to u výběru materiálu

Domnívat se, že na jógu nebo fitness můžeme zamířit prakticky v čemkoliv, je samozřejmě mylné. Při pohybu se v nevhodném oblečení můžeme zranit, stejně tak velké tepláky nebo mikina zamaskují postoj, který při cvičení máte. A nakonec hrozí i to, že pot nebude řádně odváděn čili nekomfort a pravděpodobnost nachlazení se zvyšují.

Při výběru ideálního oblečení na jógu a fitness se předně dívejte na materiál. Zpravidla saháme po funkčních látkách, které jsou dokonale prodyšné a hezky pot odvádí od těla. Funkční materiály nedusí naši pokožku čili nepřispívají ke vzniku kožních problémů. Cvičit se tak bude velmi pohodlně a příjemně.

Na velikosti záleží

Ať už vybíráte adekvátní legíny nebo tričko, sledujte velikost – na velikosti zkrátka a dobře záleží. Oblečení by nemělo být ani příliš velké, ale ani příliš malé. Nejlepší cestou je dobře padnoucí oděv, který sice může zvýraznit naše nedokonalosti (zejména legíny jsou velmi obepnuté), na druhou stranu se maximálně přizpůsobí pohybu a nebudou nás ani škrtit, ani nám nebudou padat.

Dámy, na sportovní podprsenku nezapomínejte

Zatímco pánům stačí vzít si legíny a tričko, dámy nesmí zapomenout >na sportovní podprsenku. Kompletní průvodce naleznete v článku, jak vybrat sportovní podprsenku. Není nic horšího než otřesená prsa. Taková ideální sportovní podprsenka by měla odpovídat velikostně a měla by slibovat maximální pevnost. Nesmí tlačit za krkem, ale pouze hezky sedět v ramenech. Naopak zařezávání ramínek je nepřípustné.

Zpět na přehled článků
Načítám