Cestování s dětmi může být náročné. Vyzrajte na ně!

Cestování může být pro děti všech věkových kategorií poučným zážitkem. Každá cesta přináší příležitost objevovat nová jídla, místa a památky, a to nemluvě o kvalitně stráveném čase s rodinou. Moc dobře ale víme, že všechno naplánovat a sbalit, stojí obrovské nervy. Klidně i několik dní přemýšlíte, jak dítě zabavit, jaké hračky připravit a čím cestu oživit, aby byla pro všechny členy posádky zvládnutelná? A co takové hračky na prázdniny k prarodičům? Pokud nechcete, aby vaše děti dopadly při cestování jako ty na obrázku, pojďte to s námi zkusit jinak. Máme skvělé řešení.

Jak zabavit dítě na dlouhou cestu autem

Dlouhé trasy jsou pro děti nejen dobrodružstvím, ale také vhodnou příležitostí k růstu a učení. Hry Kvído od Albi jsou tvůrčí a vzdělávací řadou, která nabízí cestovní knížečky s různými aktivitami, jako jsou křížovky, sudoku a další zábavné úkoly. Tyto hry jsou skvělým společníkem, jak zabavit děti při dlouhých cestách autem nebo na naplánované prázdniny bez vás. 

Pojďte odpočítávat kilometry se zábavou, která nejenže zpříjemní vaši výpravu, ale podpoří také rozvoj důležitých dovedností

  • rozvíjí schopnost vyjadřovat se a procvičuje slovní zásobu
  • trénuje paměť a koncentraci 
  • procvičuje zrakové vnímání, 
  • rozvíjí logické uvažování 
  • podporuje rozvoj grafomotoriky a jemné motoriky 
  • zlepšuje prostorovou představivost 
  • podporuje kreativitu
  • rozvíjí sociální chování 

Však to moc dobře znáte, posledních pár dní jenom balíte a pak po 30 minutách cesty se ozve: „Už tam jsme?“ Bingo Albi se postará o zábavu v autě. Obsahuje 100 poutavých obrázků různých objektů, které uvidíte z auta. V základní hře děti soupeří o to, kdo během dané doby zpozoruje více objektů. 

Vyzkoušejte také zábavné a edukační sady Kvído Cestovní aktivity Vesmír, Ochrana přírody a Cestování. Tyto sešity obsahují 22 stránek plných zajímavých aktivit s mazatelným fixem. Děti tam najdou nespočet úkolů jako hledání rozdílů, křížovky, obrázky, sudoku, bludiště a další.

Albi Kvído - Cestovní aktivity - Vesmír Albi Kvído - Cestovní aktivity - Ochrana přírody Albi Kvído - Cestovní aktivity - Cestování  

Čeká vás krátká cesta, ale dlouhé prázdniny u prarodičů?

Naplánovali jste prázdniny u babičky či na táboře a čeká vás delší odloučení? Hry Kvído zabaví vaše dítě kdekoliv. Nemusíte si dělat hlavu s těžkým kufrem a jak to všechno zvládnete pobalit, protože tyto aktivity snadno sbalíte do batůžku. Kvído nabízí různé typy her, které děti baví, ale zároveň se učí.  

S Chytrými vějíři odpovídají děti na různé otázky z mnoha oblastí, aktivita Detektive, nastraž uši! zavede děti do světa zvukových stop a pátrání. Sešity plné aktivit obsahují snadné rychlé zajímavé úkoly pro všestranný rozvoj dětí.

Albi Kvído - Vějíře   Albi Kvído - Detektive, nastraž uši! Albi Kvído - Sešity plné aktivit

Ale nejsou to jen děti, které budou mít prospěch z her. Dalším benefitem těchto aktivit je jejich schopnost propojovat generace.  

Společné hraní vzdělávacích her, které se zaměřují na vyjadřování se, slovní zásobu a logiku, je také pro prarodiče výborným cvičením, jak udržet své mozkové funkce aktivní a posílit mentální flexibilitu.  

Pokud má vaše dítě problém s odloučením a večer bývá rozladěné, Hra na dobrou noc poskytuje ideální večerní rituál, jak ho uklidnit a připravit na spánek. Tato sada obsahuje textilního medvídka, peřinku s polštářkem, plyšové srdíčko, 23 karet s různými úkoly a aktivitami a přehledovou kartou s jógovými pozicemi a vědomým dýcháním. Díky tomu získáte jistotu, že před spaním nebude ronit slzičky.

Albi Kvído - Hra na dobrou noc

Cestujte s radostí

Využijte váš společný čas při cestování k produktivním aktivitám a učení. Vaše výlety a prázdniny se stanou zábavnějšími, ale také budou báječnou příležitostí k růstu, objevování a propojení s rodinou. Tak hurá za novým dobrodružstvím třeba právě s Kvídem! 

Zpět na přehled článků
Načítám