Každý rok dne 6. prosince slavíme svatého Mikuláše. Děti pod představou tohoto svátku vidí často jenom dárky, které přichází o den dříve, ale netuší, kdo to svatý Mikuláš z Myry vlastně byl. Svatý Mikuláš byl biskup a narodil se koncem třetího století. I když Mikuláš nikdy nebyl za svatého prohlášený, byl proslulý svou štědrostí, jelikož rozdával dárky či peníze nejen dětem, ale i dospělým. Říká se, že svatý Mikuláš mnohdy ani nechtěl, aby obdarovaní lidé věděli, kdo jim takovou radost udělal. Díky životu plného dobra se mu začalo říkat svatý.

Mikuláš je také často označovaný jako patron lékárníků, námořníků, právníků, obchodníků, studentů nebo i prostitutek. Ale nejčastěji je označován jako patron dětí. V každé zemi se svátek svatého Mikuláše slaví jinak – například v USA Mikuláše změnili v Santu Klause, který nosí dárky až o Vánocích. U nás je zvykem, že Mikuláš nosí dětem drobné dárky začátkem prosince jako předzvěst větších darů, které přichází až 24. prosince.

                                                                                                                                                      

Přestože svatý Mikuláš zemřel 6. prosince a jeho svátek se slaví v tento den, tak Mikuláš v červeném plášti a s berlí chodí s andělem a čertem již 5. prosince. Anděl chválí hodné děti a čert vyhrožuje těm zlobivým, že si je hodí do pytle, který má s sebou a odnese s sebou do pekla mezi další hříšníky.

Do mikulášské nadílky hodné děti dostávají například čokoládu, bonbóny nebo ovoce a zlobivé zase brambory a uhlí. Větším dětem se můžou dávat i hodnotnější věci je například oblečení nebo menší hračky. Víme, že čas Vánoční může být hektický a stresující pro mnohé z Vás, a proto jsme si pro vás připravili seznam top 5 produktů jako dárek k Mikuláši, které si myslíme, že ocení každé dítě.

1)Adventní kalendář

Pokud jste nestihli nakoupit adventní kalendář před 1. prosincem nebo Vás již omrzel klasický čokoládový – stavebnice LEGO přišlo na trh s adventními kalendáři s motivy Star Wars, Avengers nebo i Harry Potter. Uvnitř těchto kalendářů se nachází figurky, vzrušující doplňky a úžasné předměty.

Pokud si chcete raději do kalendáře vložit vlastní dárečky, bude pro Vás perfektní klasický dřevěný adventní kalendář – kouzelný vánoční dům. Tento kalendář nejenže bude praktickým a opakovaně použitelným dárkem pro Vaši ratolest, ve Vašem domovu pomůže vykouzlit tu pravou Vánoční atmosféru díky propracovaným detailům a osvětlením.

 

2)Experimentální sady

Zabavte svou ratolest na dlouhé hodiny s experimentálními sadami. Na našem e-shopu naleznete například sadu na výrobu krystalů. Výrobu svíček, slizu ale také dokonce sadu na výrobu svíček ze slizu. Každá malá parádnice zajisté ocení sadu na výrobu rtěnek či parfémů. Chlapci zase budou rádi za vodní laboratoř, která zajistí nesčetně vědeckých pokusů s vodou jako tornádo z vody, mýdlové bubliny, vodní xylofon a mnoho dalšího. Ale také vědu o vynálezech. Představivosti se meze nekladou.

 

3) Společenské hry

Zimní večery bývají pochmurné, tak proč nedarovat dětem společenskou hru, ze které se můžete radovat i Vy. Menší děti potěší pexeso s motivy psů či aut nebo také karetní hry jako je černý Petr nebo kvarteto. Pro náročnější děti doporučujeme Dino Frozen nebo bonaparte Fantom, což je společenská hra která se odehrává ve spleti uliček staré Prahy. Tajemný FANTOM uniká pětici detektivů, kteří jdou po jeho stopách. Úspěšné dopadení Fantoma závisí na předvídavosti a schopnostech jednotlivých hráčů. Součástí hry jsou i napínavé honičky taxíkem, tramvají nebo lodí.

 

4)Kouzelné čtení

Kouzelné čtení je unikátní výukový systém, který Vám přináší spoustu informací a zábavy. Stačí, když se lehce dotknete tužkou obrázku nebo textu, ozve se příslušná informace, zvuk nebo hudba. Na výběr je třeba povolaní popelář, básničky z lesa, domácí zvířátka, svět nebo vesmír.

 

5) Hračky

Přeci jenom Zuriel je hračkářství a v každé dětské nadílce nesmí chybět hračky. Ať už je to například závodní auto, traktor, figurky dinosaurů či vojáků nebo panenky. Každý si pro sebe něco najde. Máte doma malého stavitele nebo opraváře? Sada s nářadím bude pro ni či něj to pravé. I pro ratolest, která chce pomáhat s domácími pracemi či mít svoji kuchyň s příslušenstvím máme veliký výběr.

Zpět na přehled článků
Načítám