Pohoda v houpací síti

Pohodlí začíná u zavěšení 

Než si půjdete schrupnout v houpací síti, zkontrolujte, jak ji máte zavěšenou. Taky jste už zažili akrobatické kousky, manévry a létající eskapády? Někdy snaha navléknout síť co nejtěsněji mezi kotevní body způsobí tzv. efekt kokonu, který může stlačovat ramena a nepříjemně prohýbat záda. Obecně se správná vzdálenost zavěšení pohybuje mezi 3,5–5 metrů. Nezapomeňte, že do této délky musíte k samotné síti ještě připočítat metr z každé strany. 

Tip: Věděli jste, že houpací síti se také říká „hamaka“? To vzešlo z překladu anglického slova „hammock“. 

 

Teď přichází to důležité, hamaka se nesmí příliš prohýbat, měla by tvarem připomínat banán, protože ji ještě zatížíte svou váhou. Máte-li chuť se vyřádit, dobrý výchozí úhel je 30 ° od vodorovné plochy. Díky tomu budete mít správné napětí při zatížení a získáte ten nejlepší základ pro pohodlné ležení.

Jakmile je houpací síť pohodlně zavěšena ve vzduchu, je konečně čas na bezstarostné povalování.

Šikmé položení přes houpací síť je nejpohodlnější.

Jak si nejlépe lehnout v houpací síti 

Zkoušeli jste si někdy lehnout do hamaky rovně? Pokud ano, tak už asi víte, že to nebylo úplně ideální. Tělo klesá spolu s přirozeným prověšením houpací sítě a navíc si nemůžete ani dáchnout na boku.  

Místo toho se zkuste položit šikmo nebo alespoň v mírném úhlu přes houpací síť. Této poloze se říká diagonální. Nakloníte hlavu mírně doleva a podepřete si nohy směrem doprava. Houpací síť tak zůstane stabilní a její boky vás nepohltí, a dokonce si můžete lehnout téměř naplocho či na bok. 

Když se takto uvelebíte, budete mít možnost se pohodlně natáhnout a rozprostřít. Vaše hlava a nohy budou příjemně podpořeny a tělo se přizpůsobí ergonomickému tvaru sítě. A přesně takto byly houpací sítě navrženy, aby fungovaly. 

Tu a tam může tělo přirozeně sklouznout do středu houpací sítě, což může být otravné. Abyste zabránili jakémukoli sesouvání, zkuste zavěsit nožní stranu houpací sítě o 8 až 10 cm výše.  

Tip: Udělejte si příjemné a rovné křeslo z houpací sítě. Vezměte okraj látky a přeložte ho směrem ke středu houpací sítě. Posaďte se na tuto zdvojenou plochu a relaxujte vsedě!

 

Houpací sítě jsou výhradně o vašem odpočinku.

Objevte svou nejpohodlnější pozici 

Ať už zaujmete diagonální polohu, kdy se síť pěkně rozevře a vy se budete kochat okolím, nebo si lehnete podélně a uzavřete se v ní před okolním světem, nejdůležitější je, abyste se cítili pohodlně a uvolněně. Nebojte se experimentovat a zkoušet najít tu nejlepší polohu pro vás. V houpací sítích je to výhradně o vašem odpočinku, pohodlí a potřebách. 

A jak si do hamaky leháte vy?

Máte svou osvědčenou pozici? Pošlete nám zprávu přes naše sociální sítě a podělte se o fotky. Lenošení není nikdy dost.

Zuriel.cz Facebook zuriel.cz Instagram 

Zpět na přehled článků
Načítám