I když pravděpodobně každé dítě má své královské zázemí, někdy je nutné mít nejmenší pod dohledem i jinde. Zejména pokud potřebujeme vařit nebo uklízet, nemůžeme nechat děti v jejich pokojíčku bez dozoru. Zařiďte proto ratolestem jejich vlastní hrací koutek, který zaplníte vším, co dítě bude fascinovat a bavit. 

Dětský koberec a stan jako základní kameny hracího koutku

Jak zařídit místo v obývacím pokoji pro hraní s dětmi? Jednoduše, položte základy. Řeč je konkrétně o dětském koberci s barevným motivem a stanu, do kterého se budou moct děti uchýlit se svými hračkami. Dnes je velmi populární týpí s motivy, které dětem připomíná indiánské obydlí. Pokud bude navíc vybaveno polštářky nebo dekami, dítě zde bude velmi rádi trávit poobědového šlofíka.

O dalším vybavení rozhoduje věk dítěte. Pokud je ratolest má a má 3-4 roky, součástí tohoto hracího koutku v obýváku bude drobný model kuchyně nebo kutilské dílny. Pokud bude tato „pracovní deska” vybavená dostatečným množstvím nářadí nebo potravin či nádobí, dítě se zde zabaví na dlouhou dobu. Starší děti naopak ocení křídové tabule nebo spíše autodráhy, které si rádi i samy (nebo za pomoci rodičů) postaví dle svých představ.

Samozřejmostí by měl být prakticky v jakémkoli věku i dětský stoleček, který bude sloužit nejen při tvoření (například při modelování plastelíny nebo kreslení), ale také přijde vhod při každodenním obědvání nebo večeření. Dítě bude mít pocit, že jí jako dospělák. 

Vyhněte se viditelnému nepořádku

Jelikož hrací koutek v obývacím pokoji je viditelný na první pohled a jelikož je obývák společenskou místností, kde pravidelně vítáte dlouho očekávané návštěvy a hosty, je třeba investovat do úložných prostorů. Dnes jsou velmi atraktivní plátěné koše nebo různě velké boxy, do kterých se veškeré hračky vloží. Boxy a krabice se poté zasunou například pod stůl nebo schovají za pohovku a nejen, že se tímto během chvilky zlikviduje vzniklý nepořádek, ale také v obývacím pokoji přibude hezký bytový doplněk. Hodit se vám budou určitě i tipy k úklidu, tudíž si přečtěte tento článek, jak vyčistit látkovou sedačku

Zpět na přehled článků
Načítám