Mindok Carcassonne - Ovce a kopce - 9. rozšíření

Ovce a kopce jsou v pořadí již devátým velkým rozšířením pro nestárnoucí rodinnou hru Carcassonne. Pozornosti se tentokrát dostává pastvinám v okolí města. Nechybí ovce, pastýři a samozřejmě ani nepříliš oblíbení vlci.

EAN: 8595558301614
Kód 1: 161
359 Kč cena s DPH
Skladem
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 0ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry

Ovce a kopce jsou v pořadí již devátým velkým rozšířením pro nestárnoucí rodinnou hru Carcassonne. Pozornosti se tentokrát dostává pastvinám v okolí města. Nechybí ovce, pastýři a samozřejmě ani nepříliš oblíbení vlci. Díky novým dílkům hráči budují vinice a kopce v okolí města Carcassonne. Jejich snahou je vytvořit co nejlákavější louky, aby přitáhli co nejpočetnější stádo ovcí. Ovečky si musí pečlivě střežit, neboť mezi dílky je ukryt vlk a dostane-li se do hry dříve, než hráč stihl zahnat své ovce do salaše, zbydou mu jen oči pro pláč.
 
Hrací plán má díky rozšíření Ovce a kopce mírně dynamickou podobu. Jakmile se totiž do hry dostane dílek s kopcem, je podkládán jiným dílkem. Dojem kopcovité krajiny je tak téměř dokonalý. Obsazený dílek s kopcem dává svému majiteli výhodu - pokud totiž více hráčů usiluje o jeden prvek (sejdou se v jednom městě apod.), všechny body získává právě hráč, který postavil kopec.
 
Vinice zase zvyšují význam klášterů. Každý dílek vinice umístěný v okolí kláštera přidává tři body. Body se připisují samozřejmě pouze za podmínky, že byl klášter dokončen. Klášter se tak zcela přirozeně stává místem nejčastějšího škození.
 
Novými figurkami jsou v rozšíření pastýři. Umístit je lze pouze na louku. Pokaždé, když hráč rozšíří louku obsazenou ať už svým či cizím pastevcem, má dvě možnosti:
  • vylosovat si žeton ovce a umístit jej ke svému pastýři;

  • vyměnit všechny nashromážděné ovce za body. Žetony ovcí mají hodnotu 1-4 body.

Hra obsahuje:

  • 18 nových kartiček krajiny

  • 18 žetonů s ovcemi a vlky

  • 1 plátěný sáček

  • 6 figurek pastýřů v šesti barvách

  • česká a slovenská pravidla

Hra je určena pro 2 - 6 hráčů od 8 let.

Carcassonne Ovce a kopce není samostatnou hrou. Hru lze hrát pouze se základní hrou Carcassonne.

Balení: 1 ks
Typ hry: Strategické
Věk: Od 8 let
Načítám