Efko Pat a Mat - Meteo domeček

Sestav domeček pro Pata a Mata a oni ti za odměnu budou předpovídat počasí.

EAN: 8592168884216
Kód 1: 88421
Kód 2: 88421EFK
19,19 € cena s DPH
poslední 1 ks
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 1ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry
Videa

Sestav domeček pro Pata a Mata a oni ti za odměnu budou předpovídat počasí. Předpověď je založena na změně venkovní vlhkosti vzduchu. Změna venkovní vlhkosti vzduchu bud zkracuje nebo prodlužuje citlivé přírodní vlákno z ovčího střívka a způsobuje výkyv jedné nebo druhé figurky. Vykoukne-li z domečku Pat, můžeme očekávat pěkné počasí. Vykoukne-li ovšem Mat, očekávejte vlhké a deštivé počasí.

Jak to funguje?

  • Princip předpovědi je založen na jednoduchém fyzikálním jevu. Změna venkovní vlhkosti vzduchu buď zkracuje nebo prodlužuje citlivé přírodní vlákno z ovčího střívka a způsobuje výkyv jedné nebo druhé figurky. Proto musí být domeček umístěn na vzdušném místě, chráněném před přímým sluncem, srážkami a jinými povětrnostními vlivy – například krytá pergola, altán, krytý balkón. Vykoukne-li z domečku Pat, můžete očekávat pěkné počasí. Vykoukne-li ovšem Mat, očekávejte vlhké a deštivé počasí.

Po složení domečku je potřeba provést kalibraci. Postupujte následovně:

  • Domeček položte na vhodné místo – viz instrukce výše. Je-li slunečno, pootočte závěsným modulem pomocí komínku tak, aby vykukovala žlutá postavička Pata. Je-li však je v době skládání deštivo, pootočte závěsným modulem pomocí komínku tak, aby vykukovala červená postavička Mata. Pak již budou postavičky na změny počasí reagovat samy.

V balení naleznete:

  • 3D plastové figurky Pata a Mata na dřevěném závěsném modulu s přírodním ovčím střívkem

  • domeček ze silné laminované lepenky

  • obrázkový návod

  • Rozměr meteo domečku: 165 x 155 x 65 mm

Vyrobeno v České republice.

Balení: 1 ks
Filmový hrdina: Pat a Mat
Věk: Od 3 let

Pat a Mat - funkční Meteo domeček

Načítám