Ilovekits Plastikový model lodě Titanic detail up set

Plastikový model vojenské lodě lodě Titanic detail up set na lepení včetně podrobného návodu k jeho sestavení. Barvy ani lepidlo k tomuto modelu nejsou součástí, je však možné je přiobjednat v našem eshopu zvlášť.

Kód 1: 308-ILK66600
5 990 Kč cena s DPH
Vyprodané
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 0ks
Popis produktu
Parametry

Plastikový model vojenské lodě lodě Titanic detail up set na lepení včetně podrobného návodu k jeho sestavení. Barvy ani lepidlo k tomuto modelu nejsou součástí, je však možné je přiobjednat v našem eshopu zvlášť.

  • Detailně zpracovaný model

Technické údaje:

  • Měřítko: 1:200

  • Počet dílů: 

  • Délka:  

  • Šířka: 

Originál: 

Titanic je potopený zaoceánský parník patřící společnosti White Star Line (WSL). Ve své době šlo o největší parník světa. Byl určen pro převoz cestujících a pošty mezi Evropou a Severní Amerikou. Kapacita lodi dovolovala převážet až 2 603 cestujících a omezený počet kočárů nebo automobilů. O provoz lodě a o pohodlí cestujících se staralo až 899 členů posádky. Titanic však ztroskotal již během své první plavby. 14. dubna 1912 ve 23:40 se parník srazil s ledovcem. Po necelých třech hodinách, nad ránem 15. dubna v 02:20, klesl ke dnu. Zahynulo přes 1 500 cestujících a členů posádky. Příčinou srážky byla vysoká rychlost, nedostatečně jižně vychýlený kurz určený kpt. Smithem, nevhodné světelné podmínky a absence pátracího světla v důsledku jeho zákazu pro britské civilní lodě. Příčinou vysokého počtu obětí byla zejména špatná organizace záchranných prací a nedostatek záchranných člunů v kombinaci s v té době moderním, ale stále nedostatečným stavem technologie záchranných člunů. Zkáze Titanicu se dostalo široké publicity pro velký počet obětí, mezi nimiž byli i někteří z nejbohatších lidí světa a mnoho známých osobností, i kvůli legendám, které vznikly kolem příčiny a průběhu potopení, a později také po objevení zachovalého vraku lodi v hlubinách Atlantiku. Potopení Titaniku má rovněž velký technický a kulturní význam v bezpečnosti lodní dopravy, které byly v reakci na tuto katastrofu provedeny.

Balení: 1 ks
Měřítko: 1:200
Nejoblíbenější modely: Titanic
Typ lodě: Civilní
Načítám