Efko Soubor her pro předškoláky - POVÍM TI TO

Interaktivní edukativní soubor her inspirovaný ověřenou vzdělávací metodou Montessori, která rozvíjí slovní zásobu a komunikaci, procvičuje paměť, postřeh, soustředění, logické myšlení, představivost i orientaci v čase.

EAN: 8592168549801
Kód 1: 54980
Kód 2: 54980
13,27 € cena s DPH
poslední 1 ks
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 1ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry

Interaktivní edukativní soubor her inspirovaný ověřenou vzdělávací metodou Montessori, která rozvíjí slovní zásobu a komunikaci, procvičuje paměť, postřeh, soustředění, logické myšlení, představivost i orientaci v čase.

Sada obsahuje 10 her:

  1. Roční období - Doprostřed stolu se položí herní plán a kolem něj se rozloží kartičky lícem nahoru, aby všichni hráči viděli na obrázky. Začíná nejmladší hráč, cvrnkne do šipky na terčíku, šipka se roztočí a zastaví se v jednom ze čtyř polí s ročním obdobím. Hráč toto období pojmenuje a postaví svou figurku na políčko herního plánu k danému ročnímu období. Řekne, co se v tomto období dá dělat nebo vidět v přírodě. Poté si vybere kartičku, která se mu líbí a zároveň patří do určeného ročního období, hráč musí vysvětlit, proč si ji vybral a z jakého důvodu patří do daného ročního období. Pokud to bude správně, může si ji nechat. Zná-li i měsíce, které patří do daného ročního období, pak je také pojmenuje.

  2. Skokem rokem - Doprostřed stolu se položí herní plán a kolem něj se rozloží kartičky lícem nahoru, aby všichni hráči viděli na obrázky. Obrázek na kartičce musí odpovídat stejnému měsíci, ve kterém stojí i jeho figurka. Hráč vysvětlí, proč obrázek patří do daného měsíce. Zdůvodní-li správně, kartičku si ponechá, v opačném případě ji vrátí zpět na stůl.

  3. Hej, postřeh! - Kartičky otočíme lícem nahoru, aby byl na všech vidět obrázek. Hráč, který je na řadě, si vybere jednu kartičku s obrázkem na bílém pozadí a společně s ostatními hráči k ní hledá příslušnou dvojici (např. vajíčka na bílém pozadí + vajíčka v hnízdě nebo malovaná vajíčka, plavecké brýle + dívka s brýlemi v bazénu, motýl + motýl na kopretině atd.).

  4. Pexeso - Vybrané dvojice kartiček zamícháme a rozložíme na stole lícem dolů. Určíme pořadí hráčů a ten, který je na řadě, otočí dvě libovolné kartičky, aby všichni spoluhráči viděli obrázky a umístění kartiček na hrací ploše. Je nutné si zapamatovat nejen náměty obrázků, ale i místo, kde kartičky leží.

  5. Loto - Vybereme všechny kartičky s barevným obrázkem se zelenou rubovou stranou, které nemají bílé pozadí (4x9 ks – 9 obrázků pro 4 roční období), a otočíme je obrázkem dolů. Necháme je uprostřed stolu, aby na ně všichni hráči dosáhli. Kartičky nemusí být vyskládané, mohou zůstat na hromádce. Z kartiček s bílým pozadím vybereme ty s obrázkem kuřátka, melounu, listu a vločky – budou symbolicky zastupovat jednotlivá roční období.

  6. Co se stalo? - Kartičky otočíme rubem nahoru a necháme uprostřed stolu. Hráči si postupně vyberou čtyři kartičky a nechají si je u sebe. Pak si je každý hráč sám prohlédne a pokusí se je seřadit s časovou posloupností, jak by mohly jít v čase za sebou. Kdo má kartičky seřazené před sebou, přihlásí se.

  7. Baron Prášil - Vezme jednu kartičku ze stolu, otočí ji, prohlédne si ji a řekne: „Dnes ráno jsem se probudil a …“ (stručně popíše činnost z kartičky). Další hráč pokračuje stejným způsobem, ale nejdříve zopakuje předcházející činnosti a pak přidá novou činnost ze své kartičky. Následující hráči dávají pozor, aby si všechny předcházející činnosti zapamatovali, a to i ve správném pořadí.

  8. Šrouby do hlavy - Začínající si vybere jednu z kartiček na stole, otočí ji a snaží se vymyslet, jestli je možné činnost na obrázku zažít v prostředí, jenž si vylosoval.

  9. Kdy to bylo? - Hráč mezi kartičkami vyhledá takový obrázek s činností, který se odehrává v určenou dobu, jenž šipka ukazuje. Pak popíše, co je na obrázku, ve které době se tato činnost děje a co po ní obvykle následuje.

  10. Básnička - Hráči si z kartiček vylosují 3 a podle vylosovaných obrázků zkouší vymyslet básničku.

Hra je určena pro 1 a více hráčů od 6 let.

Doba hraní: cca 30 minut

Balení: 1 ks
Typ hry: Dětské, Vzdělávací
Věk: Od 6 let
Načítám