Academy Plastikový model letadla P-38 COMBINATION VERSION

Plastikový model letadla P-38 COMBINATION VERSION na lepení včetně podrobného návodu k jeho sestavení. Barvy ani lepidlo k tomuto modelu nejsou součástí, je však možné je přiobjednat v našem eshopu zvlášť.
EAN: 603550022159
Kód 1: 36-12282
Kód 2: AY12282
499 Kč cena s DPH
Vyprodané
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 0ks
Popis produktu
Parametry

Plastikový model letadla P-38 COMBINATION VERSION na lepení včetně podrobného návodu k jeho sestavení. Barvy ani lepidlo k tomuto modelu nejsou součástí, je však možné je přiobjednat v našem eshopu zvlášť. Model je doporučen pro děti od 14 let.  

  • Detailně zpracovaný model

  • Realisticky zpracované pneumatiky

  • Možnost sestavit model ve verzi P-38J, P-38J Droopsnoot, P-38L Pathinder a F-5E Photo Recon

Technické údaje:

  • Měřítko: 1:48

Originál: 

Když v roce 1939 vzlétl první XP-38 na oblohu, Armádní letecký sbor USA okamžitě poznal, že Lightning katapultoval vývoj stíhacích letadel daleko do budoucnosti. V době, kdy byl letoun s rychlostí 523 km/h považován za velmi rychlý, vyrazil P-38 překonávající 650 km/h dech jednoduše všem, spojencům i nepřátelům. V prvních dnech druhé světové války si sice musel projít řadou menších počátečních problémů, ale jakmile byly vyřešeny, staly se z pozdějších verzí Lightningu vynikající stroje schopné zastat eskortní roli na velmi dlouhé vzdálenosti a/nebo unesly i těžké zbraně. Piloti 475. stíhacího křídla stanovili díky instruktáži plukovníka Charlese Lindbergha o nízké spotřebě paliva záviděníhodný rekord v jižním Pacifiku. Je docela pravděpodobné, že při jedné nebo více příležitostech letěl Lindbergh s Putt Putt Maru plukovníka Charlese H. MacDonalda, jednoho z vynikajících leteckých es bojujících na frontě v Tichomoří.

Balení: 1 ks
Měřítko: 1:48
Typ letadla: Vojenská
Typ vojenského letadla: 2.světová válka
Načítám