Walachia Stavebnice Walachia - Roubená chaloupka

Milá kamarádko, milý kamaráde! Do rukou se ti dostává stavebnice roubené chaloupky. Takové se dříve stavěly. Lidé používali stavební materiál, kterého bylo v kraji dostatek. Jen tak mohla vzniknout krásná architektura Valašska i jiných oblastí,…

EAN: 8594036430013
Kód 1: 33W1
285 Kč cena s DPH
skladem 5 a více kusů
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 1ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry

Milá kamarádko, milý kamaráde! Do rukou se ti dostává stavebnice roubené chaloupky. Takové se dříve stavěly.Lidé používali stavební materiál, kterého bylo v kraji dostatek. Jen tak mohla vzniknout krásná architektura Valašska i jiných oblastí, kde byly hluboké lesy. Dřevěnice si stavěli chudí i bohatí. Jednotlivé stavby se lišily jen výstavností a velikostí. Dřevěné bývaly i hospodářské budovy, používal se však i kámen na podezdívky a sklepy. Mezi hospodáři byli zruční tesaři, kteří uměli stavět roubené stěny, stolaři vyráběli okna a dveře. Střechy byly pokryty štípaným šindelem. Vznikala první typizace stavebních prvků. Stolař, který měl zhotovit nová okna pro starou chalupu na vzdálené samotě, nemusel jít zjišťovat jejich rozměry, vyráběl-li ta původní jeho otec. Věděl, jaké rozměry oken tam mají a sám taková okna se stejnými nástroji vyráběl.

Rozměry: 15 x 10 x 12 cm

Počet dílů: 64

Obtížnost: 2

DŘEVĚNÉ SLEPOVACÍ STAVEBNICE Ve stavebnicích WALACHIA naleznete vše potřebné k sestavení. Jsou zde uloženy dřevěné hranolky o průřezu 9 x 9 mm daných délek ke stavbě roubených stěn, díly na štíty a střechy, kartonové výseky oken a dveří i papírové potisky, plochy štítů, střech, stříšek, dveří, oken a dlažeb, folie oken a brusný papír na opracování dřevěných dílů (kvalita ploch však opracování potřebuje minimálně). Součástí stavebnice je podrobný schematický montážní plán, ale také malé kapitoly z historie lidové architektury a znalostí oboru stavebnictví.

Jednotlivé stavby se slepují lepidlem na dřevo a papír (není obsahem).

 

Balení: 1 ks
Věk: Od 8 let
Načítám